Originalitet i ordets mest bogstavelige betydning

Originalitet i ordets mest bogstavelige betydning

 • Hovedbygning på 233 m2 plus fuld kælder
 • Portnerbolig - gammelt stuehus på 326 m2 i to etager
 • Udhuse på 1.085 m2 - støbt gulv og delvist isolerede
 • Dobbelt garage på 49 m2
 • Plads til alt der er stort og mange af
 • Overflod af visuelle stimuli
 • Pool i den gamle haveMulighed for både bolig og erhverv
 • Måske et center til bekæmpelse af vanetænkning?
 • Ikke så langt fra Rold Skov og cirka syv kilometer Hadsund

 
 
Originalt bygningsværk

Der var en gang en person, der ikke nøjedes med at drømme vilde tanker om at opføre et hus i en hidtil uset, meget special og fuldkommen original stil, men bare gjorde det. Visionen kunne minde en smule om de skotske og engelske herregårde, som han var betaget af. Hvis han havde tegnet sin vision på flotte skitser og udbredt sig vidt og bredt om, hvordan han ville opføre en ejendom af kampesten fra nedlagte kirker og bruge en kasseret kirkedør som sin hoveddør, ville han formentlig være blevet klappet lidt overbærende på hovedet og bedt om at dykke mindre dybt i glasset og se at blive mere realistisk og droppe sin fantasme, så hans hus kunne blive til noget i den virkelige verden. Hans bekendte ville råde ham til at holde begge ben på jorden. Kampesten, come on, vi lever i 1970’erne og ikke i senmiddelalderen, kammerat. Det dur ikke. Køb nu bare noget beton eller nogle mursten, når der er tilbud nede i trælasten, eller få nogle håndværkere til at lave dig et lille fornuftigt hus, hvor der er plads til dig og konen plus eventuelt et par børn. Og så kan du altid senere overveje en tilbygning eller en udestue. Men personen her gik ikke sådan og diskuterede sine planer med andre. Han gjorde det bare. Fik kørt kampestenene, som han formentlig havde fået for en slik eller måske helt gratis for at transportere dem væk, ud til sin pragtfuldt beliggende grund uden for Hadsund og også ganske tæt på Rold Skov. Vi kender ikke baggrunden for tilvejebringelsen af materiale, men tilsyneladende var det ikke en formuende person, der stod som bygherre af denne spektakulære ejendom med hundredvis af kvadratmeter fordelt over flere bygninger. Medmindre vi definerer viljestyrke, konsekvens og sejhed som en persons ægte kapital. 
 
Eventyrligt for selv Pipi

Flere end én besøgende har spurgt til murværket, altså om det var flade sten, der var monteret som en slags kampestenstapet. Nej da, det er rigtige sten. Tunge sten. Solide mure. Nogle steder 70 centimeter tykke. Nedefra er det muret op i hvælvinger, hvilket har krævet nogle arbejdstimer, alligevel. På en endegavl er der også blevet plads til et stykke med bindingsværk. Og hvad hedder denne bygningsstil så? Det vides ikke, for ejendommen er sjovt nok ikke blevet gjort til genstand akademisk interesse eller efterlignet i andre bygningsværker. Faktisk er bygningen ikke en gang forsynet med et navn, så vi må konstatere, at skaberen ikke har været ude på at gøre sig til over for omverdenen, men med nordjysk beskedenhed blot har gjort det, der gøres skulle. Realiseret sin drøm. Sin egen drøm. Ikke nogen andens. Så sådan blev det. Vi kan jo kalde det ægte originalitet. Måske himmerlandsk maksimalisme. Nordisk minimalisme ville nok ikke helt række. Men den slags havde Gunnar Schleming sikkert blot trukket på smilebåndet ad, mens han koncentrerede sig om sit næste livsprojekt, der efter sigende var at drive en kæmpestor fårehjord i Skotland bestående af adskillige tusinde individer.
 
Pool og ingen pyramider

Efter rundvisning i de mange rum på flere plan, hvor der er alt fra murede hvælvinger til kæmpestore loftsbjælker, som det må have krævet håndværkere med Samson-styrke at manøvrere på plads, og et væld af anvendelsesmuligheder at tage stilling til, har man det sådan, at det sådan set slet ikke ville overraske, hvis det næste, man skulle præsenteres for ude i haven var et par pyramider eller noget i en dur. Det kan ejendommen dog ikke byde på. Til gengæld er her masser af plads med store træer, så man kan gå små ture eller sidde og nyde udsigten og livet. Her er også en skøn pool, hvor der er bygget trappe ned, så man kan få en morgendukkert både sommer og vinter. Nu kan nye ejere med sans for det anderledes gøre stedet til deres eget og suverænt selv bestemme, om det skal være en superprivat bolig eller et sted, der åbner sig mod verden som eksempelvis et eventsted. Måske kombineret bolig og erhverv. Her vil også være plads til at begrave både Janteloven og Granberg, for det gik jo at opføre et hidtil uset bygningsværk, som vil stå her mange mange år endnu. Det må være ganske vist.
 
Velkommen til en spændende og skønt beliggende ejendom, som vi glæder os til at fremvise.

 
Kontakt Mariann Nørgaard, mn@thorkildkristensen.dk, 29811300.

Harhøjvej 4, Harhøj, 9560 Hadsund

    Bestil fremvisning

    Bestil salgsmateriale

    Kontakt os

    Harhøjvej 4, Harhøj, 9560 Hadsund