GODE RÅD TIL BOLIGSALGET

Brug dine instinkter når du vælger mægler

Som boligejer der det normalt, at man taler med forskellige mæglerfirmaer, før man tager sin beslutning. Det er i den forbindelse vigtigt at lægge mærke til, om ejendomsmægleren er oprigtigt interesseret i lige netop din boligsituation. Har ejendomsmægleren forståelse for dine behov og ønsker? Taler du og ejendomsmægleren godt sammen, og føler du at dine behov er forstået?

Bør du vælge den højeste salgspris?

Når du har fået en vurderet din bolig, er det vigtigt at overveje, om mægleren med den højeste salgspris også er den dygtigste mægler, når det kommer til at sælge din bolig. En urealistisk høj prisfastsættelse kan bevirke lang salgstid og mange forgæves fremvisninger. Hos Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen kender vi markedet og lokalområdet, og det gør os i stand til at sætte den rigtige pris på din bolig.

Køberens første indtryk

Det indtryk, som købere oplever første gang de ser deres kommende bolig, er det allervigtigste, og ofte det, som køberne vælger boligen ud fra. Ofte er det sådan, at potentielle købere får vækket interessen for en bolig på vores hjemmeside, hvorefter de måske kører en tur forbi boligen for at opleve kvarteret, boligens beliggenhed og stil. Det er derfor vigtigt, at boligen præsenterer sig godt såvel ude som inde. Du kan evt. forestille dig, at du selv er køberen og tænke efter, om du ville få lyst til at købe din bolig?

Vi har samlet vore bedste råd til dig som sælger

• Ønsk køber velkommen med en velholdt indkørsel og nyklippet græsplæne

• Sikre at der mulighed for at tænde lys i alle rum – især i vintermånederne

• Luk lys og luft ind i boligen, rul gardiner og persienner fra

• Boligen præsenterer sig bedst med redte senge, vasketøj i kurven og overskuelige børneværelser

• Sørg for at udbedre og reparere småskader. Fx løse håndtag, defekte kontakter, knirkende døre, løst tapet

• Det kan ofte ikke betale sig at udføre mere omfattende forbedringer på boligen, idet du med fordel kan spørge ejendomsmægleren til råds

Thorkild Kristensen - det bedste valg

Rapporter

Tilstandsrapporten

Hvorfor er en tilstandsrapport en god ide? Det er frivilligt for sælger at få lavet en tilstandsrapport, men det er en rigtig god idé at gøre det. Med tilstandsrapporten i hånden får du et overblik over eventuelle skader på dit hus. Samtidig danner et huseftersyn og en tilstandsrapport grundlaget for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring.

Den bygningssagkyndige giver hver skade - og tegn på skade - en karakter svarende til skadens alvor. Karakteren er ikke udtryk for, hvor meget det vil koste at udbedre en skade.

IB      Ingen bemærkninger

K0     Kosmetiske skader

K1     Mindre alvorlige skader

K2     Alvorlige skader

K3     Kritiske skader

UN    Bør undersøges nærmere

Elinstallationsrapporten

Ønsker du som sælger at få udarbejdet en tilstandsrapport, skal der også udføres et eleftersyn. Her gennemgås ejendommens installationer af en autoriseret elinstallatørvirksomhed. Du vælger selv hvilken installatør, der skal anvendes. Mange byggesagkyndige har samarbejde med en installatør, således du kan bestille alle rapporterne samme sted. Du finder de byggesagkyndige nederst på siden.

Elinstallatøren giver hver skade - og tegn på skade - en karakter svarende til skadens alvor. Karakteren er ikke udtryk for, hvor meget det vil koste at udbedre en skade.

IB    Ingen bemærkninger

K0   Praktisk eller kosmetisk mangel

K1   Ulovligt forhold, som ikke umiddelbart er farligt, og som ikke påvirker funktionsdygtigheden

K2   Ulovligt forhold, som på længere sigt kan indebære risiko for personskade eller brand, manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed m.m.

K3   Ulovligt forhold, som umiddelbart eller på kort sigt kan indebære risiko for personskade eller brand, manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en væsentlig eller omfattende del af installationen

UN   Bør undersøges nærmere

Energimærket

De fleste boliger skal energimærkes, inden de sættes til salg, og det er således ikke tilladt at annoncere en bolig til salg uden energimærkning. Vi oplever, at køber lægger stor vægt på energimærket, når beslutningen om evt. boligkøb skal tages.

Energimærket er som udgangspunkt gyldigt i 7-10 år.

FØLGENDE BOLIGER SKAL ENERGIMÆRKES: 

  • Enfamilieshuse
  • Række- eller kædehuse
  • Ejerlejligheder
  • Andelsboliger
  • Fritidshuse, der anvendes til helårsbolig

Sådan finder du mere information

TILSTANDSRAPPORTER               
Her finder du oplysninger om tilstandsrapport / eltjek

BYGGESAGKYNDIGE           
Her finder du oversigt over de lokale byggesagkyndige

ENERGIMÆRKNING                  
Her finder du alle oplysninger og lovgivning om energimærkningen af boliger