Aalborgs nye bæredygtige bofællesskab

Sundsholmerne, Ecovillage

I Danmark har vi taget hul på en grøn omstilling af samfundet. Det er derfor også helt naturligt, at den første etape i forvandlingen af Stigsborg Brygge til en attraktiv ny bydel indeholder et bæredygtigt projekt. Under navnet ”Sundsholmerne” etableres her således et bæredygtigt bofællesskab. Rammen om dette fællesskab bliver 64 boliger i et spændende DGNB-guldcertificeret byggeri, som består af både etageboliger og rækkehuse. Boligerne varierer i størrelse fra 54 til 126 m2 og koster fra 1.450.000 kr. Indvendigt er de alle minimalistisk indrettet med kun de vigtigste funktioner; til gengæld findes der fælleskøkken, spisesal, tv-stue, gæsteværelse, kontorpladser, fitnessrum, legerum, vaskeri og værksted i bofællesskabets 750 kvadratmeter store fælleshus. Alle beboere får desuden adgang til grønne fællesarealer med køkkenhaver, orangeri og hønsegård samt dele-Tesla. Samtidig understreges den sociale dimension i bofællesskabet med fire ugentlige fællesspisninger med økologisk mad på menuen.
- Der findes bæredygtige bofællesskaber som Sundsholmerne andre steder i landet, men det er første gang, der etableres et bofællesskab i et urbant miljø som det kommende Stigsborg Brygge. Det bliver derfor et helt unikt projekt, som er med til at understrege bydelens grønne profil. Samtidig vil de varierende boligstørrelser i byggeriet medvirke til at skabe en diversitet i området, for det vil tiltrække både unge, ældre, par og enlige, siger Jette Gudiksen, der er medejer af Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, som står for salget af de 64 boliger.

Naturskøn beliggenhed tæt på det puslerede byliv

Bag projektet står A. Enggaard A/S, og arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet boligerne. Derudover er EcoVillage, der har specialiseret sig i at skabe koncepter for bæredygtige bofællesskaber, med til at etablere Sundsholmerne.
- Stigsborg-området er helt oplagt til denne type bofællesskab, da det både er tæt på byliv og rolige naturområder lige ved fjorden og derfor attraktivt for rigtig mange mennesker, som også går ind for et godt fællesskab og en grøn levemåde. Førhen kaldte man sig en sundsholmer, hvis man boede i området. I dag vil vi så gerne skabe en stærk identitet om at være sundsholmer version 2.0. Det er derfor, vi kalder bofællesskabet for ”Sundsholmerne”, forklarer Rikke Amalie Søndler, der er adm. direktør i EcoVillage.

Boligerne i det nye byggeri står klar til indflytning 1. april 2022, men salget er allerede i gang. I den forbindelse inviterer EcoVillage og Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen til fællesspisning og infomøde på E-husets kantine, Østre Havnepromenade 22 i Aalborg, onsdag den 15. januar kl. 18-20.

- Her vil der være mulighed for at høre mere om projektet, men også for at møde eventuelle kommende bofæller, understreger Rikke Amalie Søndler.

 

Fakta:

- Stigsborg Havnefront er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd
- Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne bydel
- Udviklingen af Stigsborg Havnefront forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger
- Stigsborg Havnefront får også Aalborgs største bypark, Stigsborgparken.