Første spadestik på Nørresundbys største ejerboligprojekt!

Da første spadestik i torsdags blev taget til 90 nye ejerlejligheder på Sundby Brygge i Nørresundby, var det en af de nye beboere, der stak spaden i jorden til Nørresundbys indtil dato største ejerboligprojekt. Peter Matthiasen var den første, der skrev under på en købskontrakt, da de 90 boliger blev sat til salg i november 2015, og for ham var det derfor en særlig fornøjelse at være med på byggepladsen.
- Jeg er sundbynit og er vokset op 200 meter herfra. Nu glæder jeg mig til, at lejlighederne står klar, og jeg kan flytte tilbage, sagde Peter Matthiasen, da han stak spaden i jorden.

A. Enggaard A/S er totalentreprenør på det nye byggeri, som schmidt/hammer/lassen architects har tegnet, og Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen står for salget af de 90 lejligheder, som vil være klar til indflytning 1. oktober 2017. 35 af lejlighederne er allerede solgt.
Sundby Brygge ligger midt mellem broerne - på solsiden, lige i vandkanten, og nabo til det nye byggeri er ejerlejlighederne “Mellem Broerne II”, som A. Enggaard A/S også har opført, og Asger Enggaard holdt en tale til de kommende beboere, fremmødte byggefolk, rådmand Hans Henrik Henriksen og naboer til byggeriet, der var inviteret til første spadestik. Asger Enggaard talte på vegne af Tika Holding A/S, som har stået for erhvervelsen af grunden, og på vegne af A. Enggaard A/S, der kommer til at stå for byggeriet af ejerlejlighederne. Der blev bl.a. takket for et godt samarbejde, både med Aalborg Kommune og medinvestor Juttine og Preben Nielsen, som med Sundby Brygge-projektet investerer i deres egen by.
- Jeg ønsker, at lejlighederne bliver gode hjem for jer og jeres familier, sagde Asger Enggaard til de fremmødte kommende beboere.
Rådmand Hans Henrik Henriksen holdt også en lille tale på byggepladsen, og han sagde bl.a., at han er glad for den positive udvikling, havnefronten gennemgår i disse år.

- Og Nørresundby er virkelig en bydel i vækst. Sundby Brygge er pt. Nørresundbys mest efterspurgte projekt, hvor de første 35 lejligheder er blevet solgt i rekordfart. Det har været det hurtigst sælgende projekt i hele stor-Aalborg siden sidst i november, hvor projektet, der er unikt både hvad angår placering, lejlighedernes indretning og udsigt, gik i gang, fortæller projektsalgsleder Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Ejerlejlighederne på Sundby Brygge får en central og rolig placering ved Carl Klitgaards Vej uden trafik og med gåafstand til gågaden i Nørresundby og centrum af Aalborg. Der er grønne oaser i umiddelbar tilknytning til byggeriet, og alle lejligheder får store altaner. Størrelsen på de enkelte boliger kommer til at variere fra 79 m2 til 177 m2, og byggeriet får egen P-kælder med elevator direkte op til lejlighederne.

Sundby Brygge er sidste etape af den historiske forvandling, som den gamle slagterigrund i Nørresundby har gennemgået. Stedet er blevet en bolig-oase lige ned til fjorden på første parket i Nørresundby. Her er efterspørgslen på ejerlejligheder ligesom i Aalborg høj, fordi den nordjyske hovedstad er præget af befolkningstilvækst og de seneste år har gennemgået en udvikling med flere borgere, studerende, jobs og boliger.